McLaren je potvrdio da će proizvoditi 18 novih modela do 2025. godine kao dio hibridnog plana širenja od 1,2 milijarde funti. Na „Goodwood Festival of Speed“, britanski proizvođač automobila je otkrio da će jedan od novih modela biti P23 hypercar i zamjena za postojeći automobil P1 Ultimate Series.

Od strane globalnog direktora prodaje i marketinga Jolyona Nasha, novi P1 će stići na koncu novih modela.

Hibridni pogon
Do 2025. godine svi modeli McLaren Sport serije i Super serije će imati hibridni pogon, a samo automobili Ultimate Series se oslanjaju na redovnu snagu sagorijevanja.

McLaren takođe planira razviti lakši, super brzi-punjač, ​​sistem visokog kapaciteta baterije za “performanse aplikacije”. Navodno je sposoban preći 290km na putu i “do 10 krugova testne staze Nardo”, novi sistem baterija mogao bi u budućnosti otvoriti put za potpuno električni automobil McLaren.
McLaren SUV nije upitan
Uprkos uvođenju 4×4 modela od rivala Porsche-a i Lamborghini-a, McLaren je potvrdio da nema planova za izgradnju SUV-a, bar do 2025.

Predviđena prodaja do 6.000 godišnje
Sa 86 trgovaca na 31 tržišta, McLaren je zabilježio porast od 93% u odnosu na prošlu godinu, sa posebnim porastom na kineskom tržištu.

Broj zaposlenih je trenutno 2.300, sa planovima za proširenje na 2.500, dok će novi proizvodni pogon u Sheffieldu donijeti dio dijelova izgrađenih u Velikoj Britaniji do 57%.