BMW X8 navodno će biti najskuplji bavarski model

BMW X8 navodno će biti najskuplji bavarski model

Sve je više glasina o novom modelu BMW-a serije X. Radi se dakako o top modelu serije, koji bi trebao krunisati BMW-ovu nevjerojatnu ponudu SUV-ova. Ne čudi što se BMW u zadnje vrijeme orijentiše u potpuno drugom pravcu, tj. sve manje se fokusira na proizvodnju luksuznih limuzina, a sve više na proizvodnju luksuznih SUV-a. Tako da će dolaskom luksuzne X8-ice BMW praktički imati dvostruko više raznovrsnih modela u SUV kategoriji nego li tradicionalnih limuzina!

Navodnog kodnog imena G09, budući X8 neće biti „minibus“ poput X7-ice sa tri reda sjedišta. BMW ako i proizvede ovaj model, što je prilično izvjesno, njime želi popuniti prazninu u portfoliju svoje grupacije. Prazninu koja se nalazi u hijerarhiji SUV-ova, između spomenute X7-ice i beskropuloznog Rolls-Roycea Cullinana koji neupitno sjedi sam samcat na vrhu.

 

 

best 2019 bmw x8 front high resolution picturebest 2019 bmw x8 front high resolution picture
best 2019 bmw x8 designbest 2019 bmw x8 design
new 2019 bmw x8 rear hdnew 2019 bmw x8 rear hd
new 2019 bmw x8 look photonew 2019 bmw x8 look photo
new 2019 bmw x8 side hd imagesnew 2019 bmw x8 side hd images

 

 

 

X8 bi prema glasinama trebao doći sa kabinom samo za četvero. S toga se može sigurnošću pretpostaviti da će zadnja sjedišta u X8 biti zasebnog tipa sa određenom dozom fleksibilnosti unutar kabine.

Karoserijski gledano, krov ovog SUV-a sa vjerojatno umjerenim off-road sposobnostima, ne bi trebao biti na zadnjem dijelu spušten kao što je to slučaj kod manjih modela sa oznakama parnih brojeva, X4 i X6. Prostranosti i komfora za dvoje na stražnjim sjedištima bit će i više nego dovoljno a mjesta će biti kako u širinu tako i u visinu. Također, svi putnici bi trebali imati obilje prtljažnog prostora na raspolaganju jer ipak se ovdje će se raditi o vozilu sa samo četiri sjedala.

Razmišljajući o cijeni X8-ice, a imajući na umu njenu poziciju između Cullinana i X7-ice, nije neobično što se govori da će biti najskuplji model u ponudi bavarskog proizvođača, skuplji čak i od direktorske limuzine serije 7 sa V12 motorom ili čak egzotičnog i8 kabrioleta sa hibridnim pogonom i supersportskim aspiracijama.

Ova dva modela cjenovno se kreću oko 140,000 Eura, dok kraljevski Rolls-Royce Cullinan košta i više nego duplo, oko 285,000 Eura. Cjenovni raspon u kojem se X8 dakle može smjestiti je prilično širok, iako nekako ne vjerujemo da će prelaziti psihološku granicu od 200,000 Eura.

Ostavi Komentar